Selecteer een pagina

Gisteravond zette een gebruiker van de één van de grootste social media sites ter wereld, Reddit.com, een link naar de nu al wereldberoemde “Archie, Purmerend, Roundabout Cam“. Reddit gebruiker SomeoneOutThere gaf aan dat hij naar de rotonde toe zou gaan en duidelijk herkenbaar in beeld zou komen.

Dat ging van een leien dakje met foto’s als bewijs. Wat er daarna gebeurde was een stroom van aandacht voor de Rotonde Cam en een teller op Youtube die moeite had om het bij te benen. De webcam trok wereldwijd de aandacht, met pieken tot 4000 gebruikers tegelijkertijd, waar een aantal grappenmakers gebruik van maakten.

Teksten op de rotonde

Vanuit het niets verscheen er iemand met een spuitbus op de rotonde die zijn mening gaf over Reddit en de gebruikers van de social media site. Vervolgens gingen een paar gasten met krijt aan de gang en gaven aan dat de voormalige CEO van Reddit, Ellen Pao, niet naar behoren heeft gefunctioneerd.

Daarna is er nog een tovenaar gesignaleerd, reden een paar auto’s rondjes achter elkaar over de rotonde en reed er meer politie dan normaal over de rotonde heen.

Een compleet van minuut tot minuut overzicht van alle dingen die vannacht hebben plaatsgevonden is hier te vinden. Reddit gebruiker Damindenie is zo aardig geweest om alle links naar video’s en foto’s in een chronologische volgorde neer te zetten.